Jednostavnost je blago

Jednostavnost je najvrednije blago u Božjoj tvorevini, u Božjem ostvarenju i u Božjem ispoljavanju. Bog je uvek jednostavan, ali mi ga smatramo komplikovanim. S našim jalovim umom, mi smo ti koji čine Boga komplikovanim i onda sebi stvaramo probleme. Što jednostavniji postanemo, to pre ćemo doći do odredišta. Život jednostavnosti je život stalnog napretka. U jednostavnosti možemo najbrže postići napredak, napredak koji večno traje.

Jednostavnost je naše prirodno ili svesno poimanje stvarnosti. U trenutku kad shvatimo svoju najvišu transcendentalnu Stvarnost, mi postajemo jednostavni. U duhovnom životu, što više idemo, što dublje idemo, što dalje idemo, to više uviđamo da je Stvarnost samo pesma jednostavnosti i ničega drugog. Cela Kosmička Igra je izuzetno jednostavna, ali mi je posmatramo iz drugačijeg ugla, na nejasan način. I zato osećamo da je to vrlo komplikovano, dok je sve u stvari jednostavno.

 

Izvor: Šri Činmoj, “Listovi drveta života”

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 11