Učitelj je kao majka

Duhovni Učitelj ima srce prave majke. Kada Učitelj vidi da će neko biti kažnjen zbog loše karme, ako želi i ako je to Božija Volja, odmah će preuzeti bol na sebe. On takođe može preuzeti taj bol i poslati ga u univerzum.
Kada majka zna da je njeno dete nešto pogrešilo i da će biti kažnjeno, ona kaže: ”O Bože, dopusti mi da patim umesto svog deteta“. Ako je dete božansko, ispunjeno ljubavlju i iskreno, ono će, kada vidi majčinu patnju, reći: “Ja sam zaslužio da patim, ali moja majka pati umesto mene. Ona je sva ljubav za mene. Ne dopusti mi da joj i dalje izazivam patnju. Ne dopusti mi da ovo ponovo uradim”.
Učitelj vidi da su neki njegovi učenici iskreno prihvatili duhovni život, ali dok ga slede, oni ponekad ulaze u svet iskušenja i bivaju ulovljeni. On kaže: “Pošto služite Boga, ili pokušavate da zadovoljite Boga na različite načine, pomoći ću vam da više ne biste patili”. To je čista božanska samilost.

 

Šri Činmoj

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 16