Ima li razlike među religijama

Ne postoji temeljna razlika između jedne religije i neke druge, jer svaka religija otelovljuje krajnju Istinu. Svaka religija je u pravu, potpuno u pravu, zato što svaka religija prenosi poruku Istine na svoj sopstveni način. Postoji samo jedna Istina, ali je različiti ljudi drugačije zovu. Tvoja religija može da kaže jednu stvar, a moja religija može da kaže nešto drugo. Naše se religije, međutim, nikad neće razlikovati kada je u pitanju najviša Istina.
Krajnji Cilj svake religije je ostvarenje najviše Istine. Na putu ka našem Cilju, možda nećemo razumeti jedno drugo. Zašto? Upravo zato što postoji mnogo puteva koji vode do Cilja. Neko će slediti jedan put, a neko drugi će slediti neki drugi put. Svaki put može da nam ponudi težnju. Neko će reći da je njegov put daleko najbolji zato što ga zadovoljava. Neko drugi će reći da je najbolji njegov put. Ali, kada oboje dostignu svoje odredište, biće na istom Cilju: Istini. U Istini ne postoji sukob; Istina ili Ostvarenje Boga prevazilaze sve religije.

Bog je načinio mnoge puteve
Što ka Njemu vode
Jer On želi da udovolji
Svakoj osobi na njen sopstveni način,
Kao što On sam želi da bude zadovoljen
Na Svoj sopstveni način.Izvor: Šri Činmoj: "Bog je...."
 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 4