Kako prevazići sušne periode

Ponekad vaša težnja opadne pre nego što dostigne svoj Cilj. Uzdižući plamen vašeg srca počne da se uspinje, ali se zaustavlja i staje. Kao prvo, u tome niste sami. Svi duhovni tragaoci su, bez izuzetka, prošli kroz ove uspone i padove u svom duhovnom životu. Svi mi ponekad osećamo da idemo kroz predivne zelene šume i livade. A potom, hodamo pustinjom po vrućini koja prži. Dok idemo ovom jalovom, ogolelom pustoši, mi osećamo da težnja ne postoji. Moramo, međutim, da osetimo da težnja postoji, iako nam se trenutno čini da smo na putovanju bez kraja.
Kako možete da se izvučete iz ove pustinje kada se to dogodi vama? Postoji nekoliko načina. Recimo da je svakog dana vaše ustaljeno vreme za meditaciju šest sati ujutru; ali, prethodna dva dana niste bili u stanju da zaronite duboko ili da meditirate iskreno i sada se osećate frustrirano. Tada bi trebalo da uzmete neku duhovnu knjigu koju je napisala ostvarena duša ili posvećenik koji je pun odanosti Bogu. Dok je čitate, videćete da celo vaše telo postaje bujica suza, suza ushićenja. Čitanje knjige koju je napisao neki duhovni Učitelj ili posvećenik, u sušnom periodu vašeg duhovnog života, jedan je od najefikasnijih načina da se vrati najviša duhovna težnja.
 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6