Vežbajte u utvrđeno vreme

Ako hoćete da živite duhovnim životom, trebalo bi da meditirate bar jednom dnevno. Najbolje je da se meditira rano ujutru, kad je atmosfera tiha i puna mira. Sledeće pogodno vreme je veče. Ako svojoj meditaciji dajete odgovarajući značaj i ako ste iskreni, vaša sposobnost da meditirate automatski će rasti. Ako ste u svojoj meditaciji redovni i tačni i sami ćete primetiti kako napredujete. Ako imate utvrđeno vreme za meditaciju, to će vam pomoći da se izborite protiv lenjosti i svojeglavosti uma.
Kad meditirate, važno je da kičmu držite pravo i uspravno, a telo opušteno. Videćete da će vas vaše unutrašnje biće spontano dovesti u udoban položaj; vi treba samo da ga zadržite. Neki tragaoci vole da meditiraju ležeći, ali to nije preporučljivo. Lako bi se moglo desiti da uđete u svet sna ili neku vrstu unutrašnjeg dremeža. A opet, položaj lotosa, koji predstavlja složeni joga položaj, nije neophodan da bi se ispravno meditiralo. Mnogi ljudi meditiraju veoma dobro sedeći na stolici.
Pomoći će vam ako upalite mirišljavi štapić i sveću, ili ako pred sobom imate neki cvet. Taj cvet će vas podsetiti na cvet koji je unutar vašeg srca. Kad osetite miris štapića, dobićete dopunsku inspiraciju i osećaj pročišćenja koje ćete dodati vašem unutrašnjem blagu. Kad vidite plamen sveće, istog trenutka ćete osetiti kako se vaš unutrašnji plamen uspinje visoko, više, najviše.
 

 Izvor: "Meditacija", Šri Činmoj


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 11