Da donesete ispravnu odluku

Ako hoćete da donesete ispravnu odluku, morate da meditirate veoma duševno najmanje deset minuta. Tokom tog perioda ne smete imati nijednu misao – ni dobru ni lošu. Um mora da bude potpuno prazan. Nakon što ste meditirali otprilike deset minuta, strahovitu snagu volje iz trećeg oka usmerićete na srce. Pokušajte zatim da otkrijete svoju srčanu čakru. Ako osećate da postoji nešto što prekriva srčanu čakru kao poklopac, jednostavno je otkrijte.
Kada otkrijete svoju srčanu čakru, čućete šapat. Taj šapat će doći ili u obliku svetlosti ili na jeziku kojim govorite. To neće biti rečenica – već samo jedna reč. Svetlost će biti povezana sa vašim okom vizije i u srcu će postojati ta povezanost. U srcu se ne formiraju rečenice. Ali, od tog jednog sloga ili reči, bićete u stanju da ispravno primite poruku i to će biti vaša konačna i nepokolebljiva odluka.
Apsolutno ne dopuštajte svom umu da vam kaže šta da uradite, a šta da ne uradite. Morate da koristite samo svetlost koja je povezana sa vašim okom vizije, a nju ćete iskusiti u svom srčanom centru.
Uvek možete da uradite ispravnu stvar ako meditirate i meditirate. Dok meditirate, osetite da su oba vaša oka u vašem srcu, da plivaju u reci vašeg srca. Osetite da je svako oko plivač – jedno je ljudski plivač, drugo je božanski plivač. Ta dva plivača plivaju u reci vašeg srca sa ogromnom unutrašnjom radošću, a ta reka se uliva u more. Ako to možete da vidite i osetite, bićete iznutra srećni. Ako ste zaista iznutra srećni, nikad nećete načiniti grešku.


Izvor: „101 tehnika meditacije“, Šri Činmoj

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 11