Kako da znamo šta da uradimo prvo?

Pitanje: Kad ima mnogo stvari da se uradi istovremeno, teško mi je da odlučim šta zapravo treba da uradim prvo. Da li uvek postoji nešto što je najbolje da se učini u određenom trenutku?

Šri Činmoj: Odgovor će doći od tvoje meditacije, rano ujutru. Ti svakog dana ustaješ u četiri, u pet ili u šest i meditiraš. Ako ti je meditacija dobra, čak nije nužno ni da od tvoje meditacije dobiješ određenu poruku. Sama meditacija će te usmeriti šta da radiš. Sigurno je da će te tvoja meditacija usmeriti šta da uradiš, šta je najvažnije. Čak ne moraš ni da pitaš u meditaciji: da li da uradim ovo ili ono? Dobra meditacija u sebi ima svetlost. Ta svetlost će te navesti da najpre učiniš ono što treba učiniti prvo.
Recimo da ima da se učini četiri stvari određenog dana. Um ne može da kaže koja je stvar najvažnija. Ali, svetlost tvoje meditacije će ti reći. Ona će te voditi: učini to, učini to. Tvoja meditacija će ti to reći. Ne postoji drugi način.
Meditacija rano ujutru je od vrhunskog, vrhunskog značaja. Jutro je vreme kada treba da dobiješ poruku. U kancelariji, tvoj gazda ti govori šta da radiš. Ovde je gazda meditacija. Ti pitaš gazdu šta da radiš. Zato se samo trudi da što bolje meditiraš, da solidno meditiraš. Meditacija otelovljuje svetlost. Ta svetlost će te odvesti do prave stvari. Ona će ti reći šta prvo da uradiš.
 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 10