da li ćemo imati dobru meditaciju

Pitanje: Možemo li uopšte da pre meditacije znamo da li će nam meditacija biti dobra?

Šri Činmoj: U tvom razredu u školi, siguran sam da si odličan učenik. Isto tako, neki iz tvog razreda nisu uopšte dobri učenici. Slično tome, u našem Centru, učenici koji meditiraju preda mnom svi idu u isti razred. Neki su dobri, neki su vrlo dobri, neki su odlični. A opet, neki su loši, neki su gori, a neki su apsolutno najgori. Kako su dobri učenici postali dobri? Tako što meditiraju već dugo. Ti si dobar učenik na svom koledžu zato što učiš kod kuće. Neki od tvojih prijatelja uopšte ne uče i zato im ne ide dobro u školi. I u duhovnom životu je isto; treba da znaš da neki učenici meditiraju svakog dana. Meditiraju bez greške, ujutro, u podne, uveče. Kad meditiraju  svim srcem i dušom, Bog je zadovoljan njima i daje im božansku sposobnost da mogu dobro da meditiraju svakog dana.
Dobri učenici mogu da znaju da li će imati dobru meditaciju ili ne. Ali loši učenici, koji ne meditiraju, naravno da neće znati. Neko ko meditira već mnogo godina je kao stručnjak u trčanju. On zna da li će pobediti u trci, zato što zna svoje sposobnosti. Kako je postao najbolji trkač? Vredno je trenirao. Neki od vas se mole i meditiraju najiskrenije, a ostali ne. Iskreni učenici će dobiti od Boga dodatne sposobnosti i s tom sposobnošću će znati da li će dobro meditirati.

 

Izvor: Šri Činmoj, “Iskustva viših svetova”

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 15