da li su svi Gurui iskreni

 

Pitanje: Ima mnogo Gurua koji su došli na Zapad. Da li dolaze da podele inspiraciju koju su primili ili se radi o pokretu koji iskorišćava tragaoce Zapada?

Šri Činmoj: Postoje neki iskreni Gurui i neki neiskreni Gurui. Iskreni Gurui su došli po unutrašnjoj zapovesti i vođeni Bogom da dođu i da služe Bogu na Zapadu. Ali oni neiskreni su došli da se prave važni i da zarade novac da bi se vratili u Indiju i vodili najudobniji mogući život. Znači, tu postoji prevara.
Neiskreni Učitelji kažu: „Daj mi hiljadu dolara i daću ti ostvarenje“. Date im novac i oni s njim nestanu. I gde je onda ostvarenje? Da se Bogoostvarenje može postići novcem, onda bi svi bogataši u trenutku ostvarili Boga. Za šaku dolara možeš dobiti ostvarenje? Ne, nije tako. Za bogoostvarenje morate vapiti i vapiti i vapiti. Neiskreni Gurui vas iskorišćavaju i govore vam da su sposobni da vam daju Bogoostvarenje preko noći. Govore da su to učinili lakim. Ali kako je to moguće? Treba nam dvadeset godina da dođemo do diplome fakulteta, samo za obično znanje. A za Bogoostvarenje, koje je beskonačno teže, treba mnogo više.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Veliki učitelji i kosmički bogovi"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6