gde da meditiram

Pitanje: Da li je nužno da se meditira samo kod kuće, ili možemo da pokušamo da meditiramo na bilo kom mestu? O: Ako pokušaš da meditiraš dok voziš ili hodaš ili sediš u metrou, nećeš biti u stanju da zaroniš duboko.

Šri Činmoj: U ovom trenutku ti si tek početnik. Možeš da postigneš svoju najbolju meditaciju jedino kada si sam u svojoj sobi ili u prisustvu svog duhovnog Učitelja. Ako pokušaš da meditiraš dok voziš ili hodaš ili sediš u metrou, nećeš biti u stanju da zaroniš duboko. A opet, nije dovoljno da se samo sedne ispred svog oltara. Dok sediš pred svojim oltarom, treba da osetiš jedan unutrašnji oltar u svom srcu; inače tvoja meditacija neće biti zadovoljavajuća. Gde god da meditiraš, moraš da uđeš u svoje srce, gde možeš da vidiš i osetiš živi oltar Svevišnjeg. Pred svojim unutrašnjim oltarom si siguran i zaštićen. Tu te čuvaju božanske sile. Ako možeš da meditiraš pred tim unutrašnjim oltarom, sigurno ćeš napredovati veoma brzo, jer tu nećeš naići na otpor. Pošto veoma iskreno budeš meditirao nekoliko godina i razvio izvesnu unutrašnju snagu, bićeš u stanju da meditiraš bilo gde. Čak i dok stojiš u metrou ili šetaš ulicom, nećeš biti ometen. Na kraju moraš da naučiš kako da obavljaš najvišu meditaciju, a da istovremeno budeš svestan šta se dešava u spoljašnjem svetu.
 

Izvor: Šri Činmoj, "Meditacija"


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 11