kako da razbistrimo misli

Pitanje: Pre nego što sam došao ovde, moje misli su lutale i osećao sam se negativno. Šta mogu da uradim da razbistrim glavu da bih bio jači u umu i u duši?

Šri Činmoj: Nije dobro da stalno misliš kako te tvoj um gnjavi i da je pun nebožanskih misli. Nećeš imati jasnu predstavu o istini ako to budeš radio. Ako je um stalno upleten u našu težnju, tada nećemo uspeti. Um je kao bolesna osoba. Recimo da imaš dva brata. Jedan brat je sve vreme bolestan, a drugi brat je jak i zdrav. Ako stalno misliš na brata koji je bolestan, tada ćeš se i ti osećati bolesno. Ako odlaziš u bolnicu četiri ili pet puta dnevno, tada ćeš osetiti da si bolestan, iako doktori neće naći ništa loše. Ako sve vreme budeš provodio sa bolesnim bratom, a to je um, tada će to uticati na tebe. Ali, ako većinu vremena budeš provodio sa jakim, zdravim bratom, srcem, tada ćeš dobiti snagu i energiju. Kada postaneš jak, tada će dva jaka brata moći da pomognu sirotom slabom bratu, umu. Uvek pokušavaj da misliš na srce. Ti ne odbacuješ um niti ga izbegavaš, ali zasad nisi dovoljno jak da izlečiš um. Nisi dovoljno moćan. Jedino ćeš uz dodatnu snagu srca moći da se okreneš umu i učiniš ga duhovno jačim.


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 3