kako ući u srce

Pitanje: Veoma mi je teško da ostavim um i uđem u srce. Šta da radim?

Šri ČInmoj: Jednostavno ubaci um i sve što on ima u srce. Možda ćeš misliti: “Ako odbacim svoj um, kako mogu da postojim? Postaću idiot”. Ali, kažem ti, um koji koristiš da bi razgovarao sa ljudima, um koji koristiš da sakupiš informacije, um koji koristiš za obične zemaljske aktivnosti ne može te ni za santimetar primaći ostvarenju Boga. On je invalid. On je slep. On je gluv.
Pokušaj da osetiš da je čitavo tvoje biće, od glave do pete, duša. Duševno ponavljaj: “Ja sam duša, ja sam duša”. Ako to možeš da iz dubine duše ponavljaš pet minuta, otpor fizičkog uma će nestati i za tebe će postojati samo duša. Kad počneš da živiš u duši i kad svetlost duše izneseš na površinu, ta svetlost će odvesti um u više predele ili će odozgo spustiti mir. U svakom slučaju, fizički um kakav poznaješ biće preobražen i nećeš više imati problema.
 

Šri Činmoj, "Meditacija"


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 3