kako videti dobro u drugima

Pitanje: Kako da vidim više dobrog u drugima?
Šri Činmoj: Najpre moraš da izneseš na površinu svoje sopstvene dobre osobine. Veoma nam je teško da vidimo dobre osobine u drugima dok mi sami gajimo ili gledamo sopstvene loše osobine. Sa jedne strane, veoma je lako da nađemo dobre osobine u sebi. Sa druge strane, treba da znamo koliko smo iskreni. Vrlo često mi samo zamišljamo da imamo mnogo više dobrih osobine nego naši prijatelji ili drage osobe.  Zato ih gledamo sažaljivo, ili osećamo da ne možemo da se družimo sa njima.  Moj savet je da izneseš na površinu sve dobre osobine za koje osećaš da ih imaš i učiniš da počnu da deluju. Učini ih ne samo vidljivim, nego takvim da vrcaju životnom energijom. Pošto si to uradio, možeš da pokušaš da vidiš iste te ili neke druge dobre osobine u drugima. Tada će se automatski tvoje dobre osobine odraziti na njima, ili će njihove dobre osobine izaći u prvi plan.
Kad nekom pokažemo ružu, onda i on želi da nama pokaže ružu. Treba da ponudimo svoje dobre osobine, koje su pune čistote i ljubavi. Onda će te dobre osobine delovati kao magnet koji će dobre osobine drugih izvesti tik pred nas. Kad tvoje dobre osobine postanu pune života, onda ćeš moći da vidiš dobre osobine u drugima.




 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 10