kako znamo da napredujemo

Pitanje: Hteo bih da znam nešto o unutrašnjem napretku i kako biti svestan unutrašnjeg napretka.
Šri Činmoj: Možeš da budeš svestan svog unutrašnjeg napretka ako posmatraš sreću u sebi. Tu sreću ne treba pobrkati sa uživanjem. Recimo da si danas ustao u pet umesto u deset, pa si mogao da se moliš i meditiraš i učiniš ono što je neophodno. To je sreća. Ali, ako se samo opuštaš i pun si lenjosti, onda je to uživanje.
Ako napreduješ, onda ćeš sigurno osetiti sreću. Ta sreća dolazi iz tebe. Kad si srećan, ti gledaš svet, gledaš cvet i to te raduje. A ta radost je veoma opipljiva. Čak i kad vidiš svog najgoreg neprijatelja, obradovaćeš se, jer je i on Božije Stvorenje. Tada ti svaka stvar, svaki pojedinac pružaju radost, jer su svi oni Božija Tvorevina. Zato, svaki put kad pođeš korak dalje, samo zaroni duboko u sebe i sigurno ćeš osetiti radost. A tu radost, svesno ili nesvesno, ti deliš sa drugima. Tvoje srce je puno radosti, tvoje lice sija od radosti, i koga god vidiš, on privlači sreću od tebe kao magnet. Pomoću same radosti mi napredujemo. U suprotnom, doći će depresija, frustracija, sumnja i sumnja u sebe i napasti nas.

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 9