koje je najbolje vreme za meditaciju

Pitanje: Koje je najbolje doba dana za moje svakodnevne meditacije i koja je najbolja dužina za te meditacije?

Šri Činmoj: Najbolje vreme za meditaciju je rano ujutru. Kada ustaneš, to je najbolje vreme. Ako ustaneš u pola šest, to je najbolje vreme. Ako ustaneš u šest, to je najbolje vreme. Ako ustaneš u devet, to će takođe biti najbolje vreme, ali moraš da znaš da ćeš u to vreme plivati protiv struje. Do tada će svet postati pun buke i aktivnosti; sve je gužva i zbrka. Ali, ako ustaneš u pet ili šest ili sedam sati, još uvek ćeš osećati spokoj i mir u atmosferi. Zato, što ranije počneš, to bolje.
Sada, dužina vremena zavisi od tvoje sposobnosti. Ako možeš dobro da meditiraš oko petnaest minuta, tada tako uradi. Ali, ako budeš dva sata samo sedeo pred oltarom i ako tvoj um počne da luta posle deset minuta, tada od toga nema nikakve koristi. Sve dok možeš da meditiraš duševno, treba da meditiraš. Ali, ako samo razvlačiš vreme i bacaš pogled na sat da vidiš koliko si meditirao, tada to nije ni od kakve koristi. Ako možeš dobro da meditiraš petnaest minuta ujutru, onda je to više nego dovoljno.

 

Izvor: "Sjaj težnje i tok posvećenosti", II deo


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 9