zašto razmišljati o budućnosti

 

Pitanje: U poslednje vreme čitam u novinama i časopisima o proročanstvima kako će neki deo sveta biti uništen ili potonuti u okean. Ima li neke istine u tome?

Šri Činmoj: Svet ima bujnu maštu. Bog je prema nama bio veoma blagonaklon, podario nam je maštu u beskonačnoj meri. Ni Kalifornija, ni Portoriko, ni bilo koji drugi deo sveta neće biti uništen. To je naprosto besmisleno i nemoguće, čak i ako astrolozi tvrde drugačije. Ali, ovakve glasine izazivaju veliku senzaciju. Što se tiče delova kopna koji će potonuti u more, pa, uvek postoji mogućnost da se Zemljina površina na ovaj način izmeni, ali astrolozi to ne mogu ni sa kakvom preciznošću da predvide, jer tu uvek deluju sile koji oni ne mogu da procene.
Ali zašto moramo da razmišljamo o tome da li će neko određeno mesto opstati ili ne? Hajde da mislimo o sopstvenom ostvarenju. Bogoostvarenje je naš Cilj. Pitati se da li će ovo ili ono mesto i dalje postojati neće nam pomoći da dostignemo svoj Cilj. Kada možemo da ostanemo u Svesti Boga, mi smo besmrtni, ali ako ostajemo u zemaljskoj svesti, nećemo biti besmrtni. Besmrtnima nas čini božanska svest, a ne mesto na kome živimo.
 

Izvor: Šri Činmoj: Astrologija, natprirodno i onostrano


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6