Zahvalnost je uslov napretka

Najlakši i najefikasniji način da uvećate svoju prijemčivost je da svakog dana, pre nego što počnete da meditirate, ponudite svoju najdublju zahvalnost Svevišnjem. Mnogi od vaših bliskih i dragih ne vode duhovni život, ali vi ste ga prihvatili. Kako je to moguće? Moguće je zato što vam je Svevišnji u vama dao težnju, dok ima mnogo, mnogo ljudi koji još uvek ne teže. Treba da osetite da vas je On odabrao da budete duhovni. Zato što vam je On dao težnju, imate sve razloge da Mu ponudite zahvalnost. On će biti u stanju da vam da više prijemčivosti ako vidi da svakog dana uvećavate svoju sposobnost da budete zahvalni.

Kad ponudite zahvalnost Bogu, istog trenutka vaša unutrašnja posuda postaje prostrana. Onda je Bog u stanju da naspe više Svojih blagoslova u vas ili da potpunije uđe u vas Svojim Sopstvenim božanskim postojanjem. Bog je beskrajan, ali u nas može da uđe samo u skladu sa našom prijemčivošću. Bog je kao sunčeva svetlost. Ako podignem roletne, sunce će ući u sobu. Ako spustim sve roletne, ono ne može da uđe. Što više roletni podignemo, to više Bog ulazi u nas Svojom beskrajnom svetlošću. Kad ponudimo zahvalnost, istog trenutka Božja svetlost kao pljusak ulazi u naše biće.

Zahvalnost znači davanje sebe svom najvišem sopstvu. Vaša zahvalnost neće otići nikom drugom; ona ide vašem sopstvenom najvišem sopstvu. Zahvalnost vam pomaže da se poistovetite i osetite jedinstvo sa sopstvenom najvišom stvarnošću.

Uvek treba da budete zahvalni Unutrašnjem Pilotu, Svevišnjem. Kad ste zahvalni, vaša prijemčivost automatski raste.

Svakog jutra nastojte da pozdravite Boga samo jednom stvari: darom zahvalnosti koja neprestano raste.
 

 

izvor: "Meditacija", Šri Činmoj


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 11