1. avgust

33Mi u celini nosimo prošlost u sebi. Ali ja uvek kažem: “Prošlost je prašina”, jer ona od vas nije načinila ono što želite da budete. Vaš stav treba da bude da je prošlost sahranjena u zaboravu.

 

Ako osećate da ste krivi, iskreni ste, ali ta iskrenost vam ne pomaže. Da, nešto ste pogrešili, ali griža savesti vam ne donosi svetlost ili mudrost. Kada utrošite jedan minut na pogrešan način, sledeći minut iskroristite u božansku svrhu. Šta se dešava kada ne mislite na protekli minut u kome ste pogrešili? Vaša pozitivna snaga, snaga volje, koju ste upotrebili da uradite pravu stvar, biće potpuna. Pokušajte da u sledećem minutu iznesete na površinu tu punu snagu i da poništite prethodnu grešku. Pomislite: “Ja sam heroj; spreman sam da se suočim sa posledicama. Ako sam uradio nešto pogrešno, onda imam sposobnost da uradim pravu stvar”.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 8