1. avgust

33Nema sumnje da je dobro da nastojite da uradite nešto jedinstveno, ali je bolje znati da li Bog želi da uradite tu jedinstvenu stvar.

 

Naš ljudski ego želi da uradi nešto važno, veliko i veličanstveno. Ali ta jedinstvena stvar ne mora da bude ono što Bog želi da uradimo. Uvek je lepo ako možemo da uradimo velike stvari, ali Bog možda nije nas odabrao da baš to uradimo. Bog nas je možda odabrao da u spoljašnjem svetu uradimo nešto beznačajno. U Očima Boga, najveći posvećenik je onaj ko odano i duševno obavlja svoju od Boga naloženu dužnost, ma koliko se ona činila nevažnom. Svako je odabrano dete Boga. Slično tome, svako je predodređen da odigra važnu ulogu u Božijoj božanskoj Igri. Ipak, svako treba da zna šta Bog od njega želi. Kada postane svestan Božijeg Plana za sebe, on se pokorava Božijoj odluci. Tek kada Bog vidi da određena osoba igra ulogu koju je On za nju odabrao, On će biti ispunjen božanskim ponosom. Naš ego će pokušati da postigne i izvede velike stvari, ali u Božijim Očima nikada ne možemo da budemo veliki ukoliko nismo uradili ono što Bog od nas hoće.

 

Predaj se Božijoj Volji
I postani onaj ko bezuslovno
Voli Boga.
Učini to! Ti to možeš!
Gle, već si to učinio.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 14