11. avgust

33Biti u jedinstvu sa netežećim ljudima znači obedovati sa smrću. Biti u jedinstvu sa ljudima koji teže znači plesati sa Bogom.

 

Kada ste sa nekim ko ima jak ego, svesno ili nesvesno on će uticati na vas. Kako? Pomoću svoje neprosvetljene, mračne, arogantne, agresivne moći. Njegov ego će pokušati da vas učini svojim robom. Dok on pokušava da vas učini robom svog ega, duboko iz vas na površinu će izaći vaš ego da mu se suprotstavi. Nakon nekoliko meseci ili nekoliko godina, vi ćete pokušati da ispoljite svoj ego čineći nekog drugog svojim robom. On udovoljava svom egu primenjujući ga na vas, a vi ćete pokušati da udovoljite svom egu primenjujući ga na nekom drugom, jer je to ono što ste naučili od njega. Ali, primenjujući svoj ego čovek nikad ne može biti srećan i zadovoljan. Spolja, neko takav može da vas navede da mislite da je srećan, ili samog sebe može da navede da misli da je srećan, ali se iznutra nikad ne oseća srećno. Niko ne može biti srećan tako što će primenjivati svoj ego.

 

Ne možeš da budeš
Istovremeno
I preveliko ego-drvo svog uma
I
Biljčica sreće svoga srca.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 14