12. oktobar

18Najlakši način da upotrebite snagu volje je da koristite pozitivan pristup. Koristite snagu volje da biste uradili nešto pozitivno, a ne da biste sebe sprečili da uradite nešto negativno.    

 

Ako kažemo: ”Neću da lažem”, to jeste važno. Ali ako kažemo: ”Govoriću istinu”, takvo korišćenje snage volje je delotvornije. Kada kažemo: ”Ja neću to uraditi”, negativno svojstvo već ima polovinu moći samo zato što mislimo na njega. Ako stalno mislimo: ”Neću biti ljubomoran”, negativno svojstvo koje reč ‘ljubomoran’ izražava uništava naš um i onda zaista postajemo ljubomorni. Ukoliko kažemo: ”Neću da sumnjam“, reč ‘sumnja’ ulazi u naš um i sumnja se automatski pojavljuje. Ali, ako kažemo: ”Od sada ću biti u potpunosti posvećen Bogu. Biću veran. Biću potpuno predan”, ove reči su sjajne. Predanost, vera i posvećenost su sjajne. Ako stalno imamo pozitivna osećanja i stvaramo pozitivna uverenja, onda se automatski uvećava naša snaga volje.

 

Svaka dobra, čista i korisna misao
Pouzdana je moć
Za svakodnevnu upotrebu.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Dragulji sreće"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Koristeći kontakt formular, možete se prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 65