19. mart

3Božija Milost može da izbriše i izbrisaće prošlost samo ako ste spremni da se suočite sa činjenicama svog sadašnjeg života i prevaziđete ih.

 

Kad radimo nešto pogrešno, ako znamo da postoji neko ko ima bezgraničnu Milost, bezgranično Saosećanje, onda pođimo Njemu da nas izbavi. Ali mi takođe moramo da svesno razumemo da ne treba da činimo pogrešne stvari zato što će nas pozvati na odgovornost zakon karme, zakon uzroka i posledice. Ako stalno radimo loše stvari, kako onda možemo da očekujemo bolji život, ispunjeniji život? Ne. Za njega moramo da platimo. U svakom trenutku nam Bog daje priliku ili da uradimo ispravnu stvar, ili, ako se sprijateljimo sa neznanjem, da uradimo pogrešnu stvar. Dakle, to zavisi od nas. Ako uradimo pravu stvar, naravno da ćemo u svom životu imati Božiju svetlost, mir, blaženstvo, sklad i savršenstvo. A ako uradimo pogrešnu stvar, moramo da platimo kaznu koju odredi zakon karme.

 

Nijedno iskustvo nije besplatno
U spoljašnjem svetu.
Nijedno ostvarenje nije besplatno
U unutrašnjem svetu.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 12