21. april

101Možda osećate da će vam biti lakše da uđete u duhovni život kada vaš materijalni život bude potpuno obezbeđen i kada postignete uspeh na materijalnom planu, kada ostvarite neki osećaj spoljašnje radosti ili savršenstva. Nema ničeg lošeg u tome.

 

Međutim, većina tragalaca oseća da im ono što su postigli na fizičkom, odnosno spoljašnjem planu ne predstavlja preimućstvo ili dodatnu pomoć u duhovnom životu. Ako ste dobro situirani u spoljašnjem životu, ako ste sigurni i ako ste postigli određeni stepen uspeha, to je divno. Međutim, ako osećate da će ta spoljašnja dostignuća ubrzati vaš duhovni napredak, u većini slučajeva nije tako. Naprotiv, obično je sasvim suprotno. Mnogi su postigli svetovni uspeh, ali će njihov duhovni život obično biti teži, jer ego, ponos i osećaj samodovoljnosti mogu da se ispreče na putu materijalno uspešnih ljudi.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 9