22. decembar

18Promene u našem životu težnje treba da prihvatimo isto tako duševno i radosno kao što prihvatamo podsticajnu i neodoljivu smenu godišnjih doba.

 

Kada je težnja kolebljiva, teško nam je da zaronimo duboko unutra. Mrsko nam je da meditiramo, a čak i ako meditiramo, naša meditacija nije dobra. Šta tada treba da uradimo? Treba da čitamo inspirativne knjige koje su napisale Bogoostvarene duše ili drugi tragaoci koji traže Boga. Potom treba da osetimo da tragalac o kome čitamo nije niko drugi nego mi sami. Treba da osetimo svaku ideju, svaku misao ili svaki vapaj srca kao naš sopstveni. Pisac je koristio svoje ime, ali mi osećamo da je pisao o našoj sopstvenoj težnji. Kada čitamo posvećene tekstove nekog tragaoca, treba da osetimo da je njegov vapaj zapravo naš vapaj. Kao što se on kreće prema svetlosti, treba da osetimo da i mi želimo da idemo prema svetlosti.

 

Moje srce dobija težnju
Jedino kada izaberem
Da postanem ono što je ispravno.
Šta je ispravno postati?
Postaću Božiji
Najsavršeniji instrument.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 21