28. jul

71Sa svim drugim svojim lošim osobinama možete izaći na kraj, ali nikad nemojte negovati ili na bilo koji način hraniti ponos.

 

U duhovnom životu, ponos je neprijatelj. Neko može da bude veoma nesiguran, veoma nečist, a da ipak voli druge; može da ima osećanja, istinska osećanja. Ali, kada se pojavi ponos, on nam nikada ne dozvoljava da se poistovetimo sa drugima. Ponos uvek voli odvojenost, odvojenost, odvojenost. Ako imate neke druge nepoželjne osobine, na primer ljubomoru, nesigurnost, nečistotu, neiskrenost, nekako ćete biti u stanju da sa njima izađete na kraj. Međutim, ako na neki način izgradite ponos, samouništenje će brzo doći. Sve što ste postigli Bog vam je dao, ali za tren oka, On to može da vam oduzme. Sa druge strane, zahvalni ste Svevišnjem što vam je dao mnogo divnih sposobnosti. Ako izrazite svoju zahvalnost, Bog će biti zadovoljan vama, pa će se možda postaviti između vas i vašeg ponosa i reći: “Budi zahvalan Meni. A opet, budi ljubazan prema drugima. Ja sam ti dao sposobnost”.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6