29. jul

71Ako uradimo nešto pogrešno, moramo da znamo da ćemo ili danas ili sutra, bilo u fizičkom bilo u unutrašnjem svetu, snositi posledice. A opet, ako uradimo nešto dobro, ako se molimo, ako meditiramo, ako radimo božanske stvari i tada ćemo, takođe, dobiti rezultate.

 

Potpuno je tačno da “što smo  posejali, to ćemo i požnjeti “. Zakon karme, zakon akcije i reakcije, može da bude poništen samo kada se spusti božanska Milost. Ali, ako se Božanska Milost ne spusti na pojedinca koji je pogrešio, naravno da će on morati da plati kaznu za svoje nedelo. Pobeći se ne može. Ne mogu da nastavim da postupam nebožanski i da osećam da će mi Bog, Kosmički Zakon, oprostiti. Danas sam nešto uradio, a u sledećem trenutku snosiću  posledice; to se može dogoditi za mesec dana, a možda i godinama kasnije. Međutim, ako sam uradio nešto loše i stvarno se kajem, ukoliko to zaista više ne ponovim, ako lijem gorke suze, a Bog vidi duševni plač u mom srcu, naravno da će mi On oprostiti. On će mi takođe dati neophodnu snagu da ne ponovim istu grešku.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 23