4. avgust

33Naša predstava o sigurnosti je uspeh ili posedovanje na fizičkom, vitalnom ili mentalnom planu, ali trajan osećaj sigurnosti nikada ne može proisteći iz posedovanja ili uspeha.

 

U netežećem životu nema sigurnosti. Niko ne može da bude siguran u svoj sopstveni život ili u živote drugih ljudi. Ovde na zemlji, kada želimo da postanemo sigurni u sopstvene sposobnosti i talente, zaključujemo da je to nemoguće. Onda, da bismo stekli sigurnost, postanemo savršeni rob nekome. Bez obzira koliko smo moćni, bogati ili mudri, možda se ne osećamo potpuno sigurni. Zašto? Upravo zbog toga što nismo uspostavili jedinstvo sa drugima. A ne može biti potpunog jedinstva, stalnog, večnog i nerazdvojnog jedinstva sve dok nismo uspostavili jedinstvo sa Svevišnjim. Moramo da znamo da je Svevišnji sav sigurnost. Ako zaronimo duboko unutra, bićemo u stanju da osetimo sigurnost u svom Izvoru.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 9