8. decembar

18Neuspeh nagoveštava da nam nedostaje neprikosnovena odlučnost. Uspeh nagoveštava da imamo ogromnu moć koncentracije. Napredak nagoveštava da je kruna Božije Volje u nama i za nas.

 

U našem običnom životu, kada u nečemu ne uspemo, mi osećamo da je ceo svet izgubljen. Izuzetno nam je teško da svoje žalosno iskustvo prepustimo zaboravu. Kada uspemo, ponekad postajemo nadmeni od ponosa. Ponos gajimo zbog svog ega. Ponekad preuveličavamo svoje dostignuće više nego što se može i zamisliti. Ponekad želimo da dokažemo svetu da imamo ili jesmo nešto iako u suštini to nije istina. Trudimo se da navedemo druge da osete kako smo izuzetni, a u dubini svog srca znamo da je to laž. Kada nam je stalo do napretka, mi želimo da budemo jedino ono što Bog hoće da budemo. Ne želimo baš nikakvo uvažavanje od sveta. Ne želimo da nas svet precenjuje ili potcenjuje; jedino želimo da nas svet prihvati.

 

Ko može da odredi
Kolika je razdaljina između
Mojih poznatih godina neuspeha
I mojih nepoznatih godina uspeha,
Ako ne tragalac za istinom u meni
I zaljubljenik u Boga u meni?

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 22