Koncentracija je suštinski važna

Pitanje: Kada meditiram, moram da se tako snažno koncentrišem da održim um mirnim, da ne mogu da stupim u kontakt sa mojim unutrašnjim sopstvom.
Šri Činmoj: Možda toga nisi svestan, ali činiš pravu stvar. Za sada, za tebe je koncentracija najbolja stvar. Kada pokušavaš da smiriš i utišaš um, ti se koncentrišeš. Ako možeš da se koncentrišeš na utišavanje uma, to je divna stvar. Kada uspeš da oteraš sve misli koje ti ometaju um, pre ili kasnije tvoje unutrašnje sopstvo će automatski izaći na površinu i stati pred tebe kao plamteće sunce, rasterujući sve oblake. Sada je tvoje unutrašnje sunce prekriveno oblacima: mislima, idejama, sumnjama, strahovima itd. Kada ih rasteraš, videćeš da unutrašnje sopstvo sija i zrači tik pred tobom. Molim te, nastavi da radiš to što radiš. To je veoma dobra stvar i omogućiće ti da kreneš dalje, više i dublje. Tvoje unutrašnje biće će samo po sebi meditirati. Pokušaj da se koncentrišeš redovno, odano i posvećeno svakog dana. Tvoje unutrašnje sopstvo će biti zadovoljno tobom i daće ti ono što želiš od Boga.


Izvor: Šri Činmoj, “Meditacija”


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 8