Kako da održimo svoju radost

Pitanje: Kako da trajno održim svoju radost?
Šri Činmoj: Svoju radost ćeš održati trajnom kad počneš da osećaš da ta radost koju imaš nije tvoja. Ona se ne pojavljuje zato što si uradio nešto za sebe ili za Boga ili za čovečanstvo. Ne! Treba da osetiš da je to bezuslovni dar od Svevišnjeg. Potom, treba da osetiš da radost koju doživljavaš nije ništa drugo do Sam Svevišnji. Svevišnji ti je došao u obliku Radosti, a pošto je Svevišnji trajan i večan u tebi, i tvoja radost je takođe trajna.
Prvo pokušaj da osetiš da ti je Svevišnji dao tu radost ne zbog toga što si uradio, već zbog toga što te On voli. To nije rezultat tvojih dela već je to nešto što Sam Svevišnji želi da ti daruje. Onda, dok doživljavaš ovu radost, treba da osetiš da to nije radost kao takva, već da je to u čemu uživaš Sam Svevišnji. Nije to tako da ti je On poslao radost, a On sam je na nekom drugom mestu. Ne, On Sam ti je došao u obliku radosti. Ako budeš imao takvu vrstu unutrašnje svesnosti, bićeš u stanju da trajno održiš svoju radost, jer je On, taj koji ti je došao kao Radost, trajan i beskonačan. Ako Ga budeš mogao videti i osetiti kao beskonačnu Radost, onda će tvoja radost ostati trajna.

 

Izvor: Šri Činmoj, „Nebeski život zaljubljenika u Boga na Zemlji“


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 13