Radost je sloboda

Prava radost znači trenutno širenje. Ako iskusimo čistu radost, istog trenutka se naše srce širi. Mi osećamo da letimo nebom božanske slobode. Čitav svet postaje naš, ne da bismo njime vladali, već kao proširenje naše svesti. Mi postajemo stvarnost i prostranstvo.
Ako doživimo radost, možemo da osetimo da je Bog zadovoljan nama, jer je najveće Božje dostignuće naša radost. Kad smo nesrećni, jadni i potišteni, mi udomljujemo mnoge nebožanske, negativne sile. Ali, kad smo zaista srećni, mi Bogu dajemo nešto zaista vredno. Kad od nas dobije takav dar, za Boga je on najdublje ispunjenje.
Ono što mi zovemo svojom radošću, Bog zove našim savršenstvom. Svako ljudsko biće je došlo na svet sa porukom savršenstva. Svako ljudsko biće će jednog dana ostvariti najvišu Istinu. Svako ljudsko biće je predodređeno da bude ispunjeno. To je pravo naše duše po rođenju.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Krila radosti"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6