Muzika uvećava težnju

Silverflute VNakon duboke molitve ili meditacije, muzika je od najvećeg značaja. Meditacija je poput direktnog puta, ili prečice do cilja. Muzika je put koji je apsolutno čist: on je možda malo duži, ali je potpuno raščišćen od prepreka. Ako imamo sposobnost da sviramo ili slušamo duševnu muziku, moć naše meditacije raste. Duševna muzika uvećava našu težnju. Slično tome, ukoliko duhovni tragalac želi da bude muzičar, čak i ukoliko nema muzičku osnovu, moći će da bude dobar muzičar, jer molitva i meditacija u sebi sadrže sve sposobnosti. Možda nikada niste izučavali muziku, ali ako se duševno molite i meditirate, onda unutar vaše molitve, unutar vaše meditacije, Milošću Svevišnjeg, caruje moć muzike. Vi tada možete da ovu moć upotrebite na vaš sopstveni način.
Svaki put kada se izvodi duševna muzika, ona nam pruža nadahnuće i blaženstvo. U tren oka, muzika može da uzdigne našu svest. Ali, ako se pri tom i molimo i meditiramo, tada smo nesumnjivo prosvetljeniji i ispunjeniji od onog zaljubljenika u muziku koji ne vodi svesno duhovni život. Svaki duhovni muzičar neprestano širi Božiju Svetlost na zemlji. Bog je kosmički Svirač, večni Svirač, a mi smo Njegovi instrumenti. Svevišnji čini da svirač svira ispravno i Svevišnji stvara muzičara.
- Šri Činmoj

Na slici: Šri Činmoj svira meditativnu muziku na flauti. Kako to zvuči, možete da
čujete ovde.

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 10