Ciklon

 Jedan sredovečni bračni par iz Kalkute putovao je u Evropu na velikom brodu. Nakon nekoliko dana, iznenada naiđe ciklon i poče da pljušti kiša. Mnogi mali brodovi su potonuli. Putnike na velikom brodu zahvati panika jer su pomislili da neće preživeti neizbežnu katastrofu.

Žena reče svom mužu: „Svi plaču jer znaju da nam je preostalo samo nekoliko minuta života. Zašto si tako miran i ćutljiv? Zar se nimalo ne brineš i ne bojiš? Zar ne misliš da ćemo za nekoliko minuta umreti? Zašto tako ćutiš?“

Kad je ovo čuo, čovek je izvadio pištolj iz džepa i uperio ga u svoju ženu. Žena reče: „Zar si poludeo? Šta to radiš? Ovo nije vreme za šale“.
Muž se široko osmehnu i reče: „Vidiš, ti znaš da sam to ja, tvoj muž, tvoj najdraži, uperio pištolj u tebe. Ti znaš savršeno dobro da te neću ubiti zato što te veoma volim. Bog, koji je Tvorac Svega Dobrog, ima daleko više samilosti nego što bih ja ikad mogao da imam, a mi smo Njegova deca. Misliš li da će On dopustiti da nastradamo ili da će nas On uništiti? Ako ja ne mogu da ubijem tebe zbog ovo malo ljubavi koju osećam prema tebi, kako bi Bog mogao da nas uništi? On ima beskrajnu ljubav prema svojoj deci, iako mi ne znamo i nikad nećemo znati kako Njegova ljubav deluje u nama i pomoću nas. Neka se Božija Volja ispuni na Božiji sopstveni način. Hajde da danas posmatramo, a da sutra učestvujemo u ispunjenju Njegove Kosmičke Volje“.

Istog trenutka ciklon prestade i sve postade tiho i mirno. Žena, ponosna na svog muža, obgrli mu stopala.

 

Iz zbirke pripovedaka Šri Činmoja "Vrt duše"
 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 5