Kako koristiti snagu volje u meditaciji

Updated

Tokom meditacije, fizička snaga volje omogućava vam da održavate telo mirnim, ali ne ukočenim. Nećete praviti nemirne pokrete. Vaša fizička snaga volje održaće vas u pravilnom položaju, na jednom mestu. Da biste koristili fizičku snagu volje, osetite da se božanska energija spušta i teče poput reke celim vašim telom.

Vitalna snaga volje je energija ili misao prožeta vladanjem nad drugim ljudima. Dok meditirate, možda želite da pokažete prijateljima da ste daleko nadmoćniji od njih. Umesto toga se proširite; osetite da ste kao ptica i da širite krila da biste zaštitili svakoga na svetu.

Mentalna snaga volje deluje kada mislite da znate mnogo više od drugih. Umesto toga, upotrebite snagu volje svog uma da otklonite sve misli. Mentalnu snagu volje najbolje koristite kada ne dopuštate nijednoj misli da uđe u vaš u um.

Ako koristite psihičku snagu volje, što je zapravo volja srca, osećaćete da ste postali nerazdvojno jedno sa celim svetom. Tokom meditacije uvek je najbezbednije da koristite svoju psihičku volju, volju svoga srca i jedinstvo.

Mi nastojimo da potpuno usmerimo pažnju
Na pozitivne aspekte života
Kako bismo mogli da prikupimo hrabrost, moć
I snagu volje u beskrajnoj meri.

 

Iz knjige Šri Činmoja „Dragulji sreće“