besplatni kursevi meditacije

Naredno uvodno predavanje za besplatni kurs meditacije održaće se u Beogradu 20. maja. Informacije na tel. 066-527-3313.

Šta možete naučiti na našim kursevima?

Jednostavne, efikasne tehnike koncentracije i meditacije koje lako možete uklopiti i praktikovati u svom svakodnevnom životu. Sadržaj svakog kursa zavisi od onoga ko vodi taj kurs, ali u celini, uče se sledeće stvari:

  • Osnovne tehnike disanja – kako da smirivanjem daha umirimo misli i osećanja
  • Mantra – osnovne mantre koje mogu pomoći da pročistimo misli i umirimo um
  • Meditacija u srcu – fokusiranje na srčani centar (čakru), koji je najpogodniji da se započne meditacija
  • Vizualizacija – vođene meditacije za unošenje čistote i mira u sistem, fokusiranje na duhovno srce, ulazak u sopstveni unutrašnji svet i sl.
  • Preobražavanje životnih navika – često nismo svesni sopstvenih destruktivnih navika i sklonosti koje unose nemir u naš život. Redovna meditacija pomaže da postanemo svesni loših navika i da ih preobrazimo, kao i da se bolje prilagodimo stresu savremenog života. Neka praktična uputstva iz iskustva predavača kako uklopiti pravu duhovnost u svakodnevni život.

Informacije i prijave

Svi naši kursevi meditacije su besplatni, kako je to tražio naš učitelj meditacije.

Ukoliko ste zainteresovani da vas obavestimo o predstojećim predavanjima, kursevima, koncertima i drugim zbivanjima, u Srbiji i zemljama u regionu, možete se javiti ili poslati sms poruku na sledeće telefone:

Beograd  066-527-3313
Niš 062-8344-627
Novi Sad i Zrenjanin 065-277-0827
Subotica 064-828-0555
Zagreb +385-99-2442-192
Banja Luka i Sarajevo +387-65-882-487

Opširnije o meditaciji

Neki od naših predavača i instruktora na kursevima

 

Predrag Knežević živi u Beogradu. Nekada pomorski kapetan koji je obišao ceo svet, sada se bavi kopnenim poslom u Beogradu. Jedna od životnih preokupacija mu je trčanje – postigao je izuzetne rezultate u ultramaratonskim trkama. Koordinira sportsko-mirovnu manifestaciju Peace Run na teritoriji Srbije. Nedavno je objavio svoju prvu knjigu, „O putovanju i traganju“. Bavi se meditacijom 26 godina.

 

 

Angikar Saša Đorđević proveo je 15 godina živeći u svetskim metropolama i radeći za UNICEF. Sada živi u Nišu i radi kao direktor preduzeća koje se bavi zdravom i organskom hranom. Bio je prvi državljanin Srbije koji je preplivao Lamanš, a postavio je i svetski rekord za najduži Lamanš triatlon (742km). Meditacijom se bavi 30 godina i nastupa kao član dva internacionalna ansambla koji izvode meditativnu muziku.

 

 

Jadranka Grbić živi u Beogradu. Ekonomista po struci, osim svoje profesije bavila se i raznim drugim stvarima, između ostalog i kulinarstvom i autor je jednog popularnog kuvara vegetarijanske ishrane. Bavi se meditacijom 30 godina i držala je niz kurseva i predavanja širom naše zemlje.

 

 

Amur Bašić živi u Banjaluci. Bavi se međunarodnom trgovinom. „Najvažnije sporedne stvari“ su mu triatlon i trčanje. Praktikuje meditaciju 25 godina i držao je kurseve meditacije širom naše zemlje i sveta. (O kursevima meditacije u Banjaluci opširnije pogledajte na ovom linku)

 

 

Dražen Vassung živi u Zagrebu. Po struci je inženjer, konstruktor električnih vozila: vlakova, tramvaja. Nekadašnje trčanje maratona zamenio je plivačkim maratonima, a potom se posvetio triatlonu. Povremeno zasvira i na gitari. Praktikuje meditaciju već 30 godina i dugi niz godina drži tečajeve meditacije u Hrvatskoj. Opširnije o kursevima meditacije u Zagrebu pogledajte ovde.

 

За аплицирање за курсеви за медитација, концерти за духовна музика, спортски настани и слично, организирано од Шри Чинмој Центар Скопје, можете да ја посетите веб страната https://meditacija.mk