Inspirativne knjige

Updated

Da li vam se nekad desilo iskustvo da dugo razmišljate o nečemu ili tražite neki putokaz šta da radite dalje, a onda „slučajno“ nabasate na neke inspirativne knjige, i to one koje govore baš o tome što ste tražili ili hteli da znate? Takve stvari se događaju i one nisu slučajnost. Sve na ovom svetu je povezano. Kad čovek nešto iskreno traži, sva je prilika da će to i da nađe.

Prava knjiga u pravom trenutku može da ponudi dragocenu inspiraciju, a kad smo inspirisani, dobijamo novu energiju i težnju da idemo dalje na svom putu.

Nekoliko preporuka

Duhovni učitelj Šri Činmoj je napisao obilje knjiga baš sa ciljem da ponudi inspiraciju brojnim čitaocima i neke od njih su postale omiljene u krugovima duhovnih tragalaca. U prevodu na naš jezik možete naći nekoliko veoma popularnih naslova, a ako čitate engleski, još i mnogo više.

Meditacija – Savršenstvo čoveka u ispunjenju Boga.

Pisana sa jednostavnošću i jasnoćom, ova knjiga nas počev od prvih koraka u koncentraciji i meditaciji, postupno vodi ka naprednim stanjima čiji je cilj postizanje viših nivoa svesti. Izuzetno je praktična, jer ide korak po korak, daje puno konkretnih odgovora na konkretna pitanja i ima puno praktičnih vežbi disanja, koncentracije i meditacije. 240 str.

 

 

101 tehnika meditacije

Ova knjiga je izbor iz brojnih spisa i predavanja Šri Činmoja koje je tokom niza godina držao širom sveta. Pažljivo su odabrane i sistematizovane vežbe koncentracije, disanja, umirivanja uma, meditacije i kontemplacije. Navedene su i posebne vežbe koje se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata i rešavanje neugodnih situacija – za muzičare, sportiste, umetnike, na poslu, u porodici… Knjiga u kojoj gotovo svaki čitalac može da nađe neku vežbu, tehniku ili savet koji će ga inspirisati i dati odgovor duboko u njegovom srcu. 105 str.

 

 

Mudrost Šri Činmoja

Veoma iscrpna i sveobuhvatna zbirka članaka, predavanja, pitanja i odgovora iz raznih objavljenih dela Šri Činmoja, koju je američki izdavač BlueDovePress sakupio u jednoj knjizi i poređao po temama. Šta je avatar, samospoznaja, prosvetljenje, ostvarenje Boga, blaženstvo, nirvana, odnos učitelja i učenika, duhovna čistota, večnost, svest, šta je svetac, jogi duhovni učitelj – i mnoštvo drugih tema koje interesuju duhovne tragaoce veoma lepo sistematizovanih i pristupačno i inspirativno objašnjenih. 431 str.

 

 

Smrt i reinkarnacija

Tema koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim: smrt nije, kraj, već samo privremeni odmor; duša nastavlja svoj razvoj dok ne postigne potpuno savršenstvo. Kako se odnositi prema smrti, kako pomoći osobi koja je na samrti, koliko duša može da napreduje u određenom životu, kako najbolje iskoristiti dato vreme na zemlji, viši i niži svetovi u koje dospeva duša, zašto je smrt neophodna, proces reinkarnacije. 120 str.

 

Gde možete naći knjige Šri Činmoja na srpskom jeziku

Prelistajte onlajn odlomke iz knjige Šri Činmoja na srpskom jeziku 

Opširnije o knjigama Šri Činmoja na engleskom jeziku