Kako da težimo čistoti

Pitanje: Kako da stalno težimo duhovnoj čistoti?

Šri Činmoj: Kada neko nema čistote, onda nije ništa bolji od nebožanske, agresivne, napadne životinje. Ako iskreno možeš da osetiš da je tako, onda ćeš neminovno napredovati u postizanju duhovne čistote. Pogledaj kakva je osoba koja nema čistote, a onda vidi šta je i kakva bi mogla postati ako ima čistotu. Ako je neko proveo nedelju dana bez čistote, a onda sledeće nedelje počne da je razvija ili da vapi za čistotom, onda će on sam biti onaj koji posmatra i procenjuje. Odmah će uvideti razliku. Kada uporedi, videće da je prve nedelje vodio život životinje, a sledeće nedelje život svetog čoveka.
Uvek nastojte da uporedite: šta ste bili i šta ćete postati. Samo uporedite jučerašnji nečisti život sa današnjim čistim životom. Kad ugledate zjapeću provaliju, ogromnu udaljenost između to dvoje, snaga vaše čistote automatski će se povećati. Treba da znate šta ste bili pre nego što ste prihvatili duhovni život, šta ste postali i šta ćete postati idući duhovnim putem. Malena količina unutrašnje čistote je ta koja vas je dovela u duhovni život i kako je ta čistota u vama rasla, tako se uvećavao i vaš napredak u duhovnom životu. Bili smo životinje, sada smo ljudi; a postaćemo božanski, sve zahvaljujući našoj unutrašnjoj čistoti. Na ovaj način možete osetiti važnost čistote u duhovnom životu, a kad osetite koliko je važna, neminovno ćete težiti čistoti.
 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 7