Ostvarenje najvišeg

Pitanje: Kad kažete „ostvarenje Boga“, šta to u stvari znači? Kako da izrastemo u to?
Šri Činmoj: Čovek treba da ostvari sopstveno Najviše. Kao ljudska bića, mi osećamo da beskrajni mir, beskrajna svetlost, beskrajno blaženstvo i beskrajna moć predstavljaju čistu fantaziju. Mi smo u konačnom, svađamo se i borimo. Štaviše, nismo u stanju ništa da volimo. Ne možemo da volimo nikog. Ne možemo da volimo sami sebe. Mi smo žrtve straha i negativnih sila za koje osećamo da su sasvim prirodne i normalne. Mi smo žrtve sumnje; u svakom trenutku ubijamo sebe tim sporim otrovom. Duševni mir nam je nedostižan. Oko sebe ne vidimo mirnu atmosferu. Oko nas nema nečeg takvog kao što je mir, svetlost ili blaženstvo.
Ali, ostvarenje Boga znači da je naše unutrašnje biće preplavljeno mirom, ravnotežom, spokojem, svetlošću i sličnim. Po mišljenju ljudi koji ne teže, to je nešto nejasno, proizvod naše mašte, maglovito priviđenje. Međutim, oni koji praktikuju meditaciju u stanju su da zarone duboko u sebe i vide da tu postoje pravi mir, svetlost i blaženstvo. To nije puka imaginacija. To je apsolutno stvarno. Oni su u stanju da iznutra dobiju ogromnu, bezgraničnu unutrašnju snagu i u stanju su da se suprotstave sumnji i pobede je. Kad postignemo ostvarenje Boga, ne može biti ni senke sumnje. Sve je potpuna sigurnost. Sve je čista ljubav. Sve je čisto prosvetljenje. Sve je čisto blaženstvo.


 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 13