da li su rezultati meditacije trajni

Pitanje: Kad primimo svetlost i mir iz naše meditacije, da li se to apsorbuje i akumulira za postepenu upotrebu ili su nam oni neprestano potrebni, kao što nam je potrebna hrana?
Šri Činmoj: To što si dobio od meditacije mora da se usvoji. Ako ne usvojiš ove osobine, onda su one skoro neupotrebljive. Onda sledećeg dana moraš da to ponovo uradiš i stekneš istu količinu mira, svetlosti i blaženstva. Kad se nešto jednom usvoji, to postaje čvrsto ostvarenje, apsolutno trajno iskustvo. Onda to ne samo da postaje svesni deo tebe, već i nerazdvojni deo tvog bića. To je vrlo važno. Postoji velika razlika između toga kad usvojimo svoju meditaciju i kad to ne uradimo.
Ako mir, svetlost i blaženstvo nisu usvojeni, onda je to kao da prijatelj dođe u tvoj život na nekoliko sati i onda samo ode nakog kratkog perioda. Nije postao tvoj večni prijatelj ili tvoj doživotni prijatelj.
Ako ne uspostaviš večno prijateljstvo, onda ne daješ svom prijatelju priliku da bude s tobom, da te inspiriše, da te vodi, da te oblikuje i menja ili da podeli s tobom bilo koju duhovnu osobinu ili sposobnost.
 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 15