14. januar

13Bilo je duhovnih Učitelja koji su poricali svet, koji za njega nisu marili. Želeli su sopstvenu spoznaju i postigavši je, svetu su govorili zbogom.

 

A sa druge strane, postoji mnogo duhovnih Učitelja koji su prihvatili život. Rekli su: ”Svet je u meni. Sve dok svet nije usavršen, kako ja mogu da budem savršen?“ Slažem se sa tvrdnjom da će oni koji su se izolovali, oni koji su ušli u himalajske pećine i odrekli se zajednice, imati manje poteškoća u ostvarivanju Boga. Ali ako ne prihvate čovečanstvo, šta na kraju dobijaju? Ako je vaše parče zemlje malo, jedan ar, onda će i vaša žetva takođe biti mala. Ali, ako imate više zemlje i materijala i sposobnosti da je obrađujete, onda ćete sigurno dobiti obilnu žetvu. Na isti način, sigurno ćete imati obilnu žetvu ostvarenja u beskrajnoj meri, zato što ste prihvatili čovečanstvo.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 10