20. decembar

18Ako želite da volite Boga i da zato služite Bogu, onda je vaša duševna služba dragocenija Bogu nego što možete i da zamislite.

 

Posvećeno, odano služenje je od vrhovne važnosti. Ovo služenje može da bude raznovrsno: to može da bude fizički rad ili može da uzme oblik nuđenja posvećenih misli, ideja, ljubavi i brižnosti. Fizički možete da služite posvećeno, a duhovno možete da služite odano. Finansijski i materijalno možete takođe da posvećeno služite. Svaka osoba može da bude istinski božanski ponos Svevišnjeg. Fizičko služenje, vitalno služenje, mentalno služenje, psihičko služenje mogu da se polože pred Stopala Svevišnjeg. Najveće služenje je imati svesno, predano jedinstvo sa Svevišnjim. Ali, i sve ove ostale vrste posvećenog služenja znatno pomažu ulaženju u bezuslovno predan život. Počnite tamo gde ste sada i svakog trenutka ponudite svoje posvećeno služenje Svevišnjem.

 

Moj Gospode Svevišnji,
Moje srce ima jednu posebnu molitvu:
Žudim da budem
Svesno i stalno od koristi
U Tvojoj svetlosti služenja
I samo za Tvog Oka
Blaženstvo zadovoljstva.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 13