28. decembar

18Molitva i meditacija su naš lek. Kao što odlazimo lekaru da bismo izlečili svoje telo, slično tome, molitva i meditacija će nas izlečiti u unutrašnjem životu.

 

Evo razlike između molitve i meditacije. Kada se molimo, mi govorimo a Bog sluša. Kada meditiramo, Bog govori a mi slušamo. Za svakoga je na početku važna molitva. Meditacija dolazi kasnije. Sa molitvom individualno izrastamo u božansku uzvišenost. Kad god se molimo, prisutna je suptilna želja za nečim. Možemo to da nazovemo težnjom, jer se molimo da postanemo dobri, da kažemo nešto dobro, da uradimo nešto dobro, da steknemo nešto božansko što ne posedujemo, ili da se oslobodimo sumnje, ljubomore, straha i tako dalje. U meditaciji to ne radimo. Jedino svesno dopuštamo sebi da uđemo u sjaj svetlosti, ili prizivamo univerzalnu Svetlost da preobrazi naše neznanje u mudrost.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 9