29. oktobar

17Trajnu sreću si hteo. Beskrajnu tugu si dobio. Zašto? Zato što voliš svoju zemaljsku stvarnost na svoj sopstveni način, a ne na Božiji način.

 

Zašto doživljavamo patnju? U ovom svetu mi stalno, svesno ili nesvesno, pravimo greške. Kada svesno pravimo greške, mi to prilično dobro znamo. Ali na nesreću, mi ne vidimo milione stvari koje nesvesno radimo pogrešno. Te nesvesne greške se ispoljavaju u fizičkom svetu, a njihove posledice nam dolaze kao patnja. Ako ljudi koji stalno prave greške imaju iskrenu težnju i hoće da znaju zašto pate, onda svetlost duše izađe na površinu i kaže im. Ako smo duhovni ljudi, onda nećemo svesno činiti ništa loše, ali ćemo možda nesvesno učiniti mnoge loše stvari. Nesvesne greške možemo da sprečimo samo pomoću naše težnje, molitve i meditacije. Ako težimo, onda će nas Božija Milost i Saosećanje zaštititi.

 

Ne plaši se oštre strele
Današnje tuge,
Jer će osvanuti sutrašnji dan
Sa svojim ekstatičnim satima
Svetlosti i blaženstva.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 29