7. decembar

18Ako verujete u nekoga ili u nešto, trebalo bi da uvećavate svoju veru i da posvetite svoj život toj osobi ili tom idealu.

 

Ako imate veru u učitelja, trebalo bi da pokušate da je uvećate. Na zemlji ima mnogo učitelja. Ako imate veru u određenog učitelja, onda je on taj koga bi trebalo da sledite. Tada ne morate da tražite nikog drugog. Odsustvo sumnje je jedna stvar, ali vera, prava vera, je nešto drugo. Ima mnogo ljudi koji ne sumnjaju u sposobnost duhovnog Učitelja, ali takođe nemaju ni veru u njega. Oni ne sumnjaju u njegovu duhovnu visinu, ali to ne znači da imaju beskrajnu veru u ono što ih on savetuje da čine u njihovom poslovnom ili mentalnom životu. To su dve potpuno različite stvari. Ja možda ne sumnjam, ali mogu da gajim neutralna osećanja. Moja simpatija prema duhovnom Učitelju ne znači da ću otići i dotaći njegova stopala.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 7